С един полезен навик боря диабета

Искам да кажа на всички, които по един или друг начин се мъчат да се справят с диабета – създайте си режим

закускаИмам заболяването диабет от доста дълго време. Бия си редовно инсулин, има писалка и съпруг, който е по-загрижен за състоянието ми, отколкото съм аз самата. Правя всичко, което трябва да се прави, имам грижата за моя диабет, както и за нивата на кръвната захар. Много внимавам за следобедите, когато тя пада естествено, както и гледам да не се ядосвам безпричинно.

Не е лесно да се живее с диабет, но не е и чак толкова трудно, ако престанеш да мислиш за диабета като за болест. Аз имах доста лоши навици преди да се разболея, и може би те станаха причина сега да имам да съм в това положение. Но аз така или иначе си казвам, че е за добре.

Преди, например, не закусвах и едва сега разбрах каква огромна грешка е било това. Ядях един път на ден и то все разни меса и сладки неща. И така стигнах до това положение, въпреки че не съм с диабет 2, ами с 1.

Мисля, че ако всеки, който има диабет, успее да изгради за себе си режим на хранене, спане и спортуване, то тогава вече ще му е по-лесно не само да контролира заболяването си, но и да се справя с всички ежедневни предизвикателства. Диабетът обича реда и баланса. Всичко останало само може да навреди. Под всичко останало разбирайте излишни нерви, излишна храна и излишни емоции. И макар Карлсон да не е най-добрия пример заради пухкавото си тяло, то няма как да не признаем, че онова, което той е казал, а именно „Спокойствие и силна храна“, с пъна сила важи и за диабета.

Мира Гавраилова от София

 

ДИАБЕТАЛ е билков екстракт, който съдържа уникален набор от билки, чиято единствена цел е да поддържат нормално ниво на кръвна захар във вашия организъм. 

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА НА телефон 02 850 21 76 или 0887 599 268

За допълнителна информация и поръчка – diabetal@gmail.com

Споделете статията

Добавете коментар